Zákaznický panel
    Zákaznický panel
Konference a odborné akce - na co pamatovat při zařizování prostor?
23.02.2024

Konference a odborné akce - na co pamatovat při zařizování prostor?

Konference a odborné akce jsou určeny pro skupinu odborníků v daném oboru. Kromě vysoké obsahové úrovně je nesmírně důležité i odborné prostředí takové akce. Dnes vám vysvětlíme, jak může vhodně zvolený nábytek pro akce podpořit úspěch takových akcí bez ohledu na obor.

 

Pořádáte odbornou debatu? Ujistěte se, že máte správné pódiové uspořádání

 

Ústředním prostorem každé konference je pódium a program, který se na něm odehrává. Je to místo, ke kterému se během akce nejméně 80 % času obracejí zraky publika. Je proto důležité, aby pódium bylo poutavé a estetické, protože souvisí s tématem celého setkání. Nezbytným prvkem budou různé typy paravánů nebo scénografických převisů, které vytvářejí pozadí pro dění na pódiu.

V závislosti na charakteru akce (debata, prezentace, projev, předávání cen) bude zapotřebí vhodný nábytek k pronájmu na akce, který vytvoří ideální prostor na pódiu. V případě projevů odborného debatního charakteru, kdy na pódiu vystupuje více hostů najednou, je důležité zajistit pohodlné a dobře prezentované místo pro každého z nich. Zde pomohou eventová křesla, která je dobré umístit do společnosti stolků na vodu či jiné drobnosti pro debatující. Stále častěji se v uspořádání pódií objevují kombinace sestávající jak z křesel, tak z eventových pohovek, což činí celé uspořádání zajímavějším, ale je také velmi užitečné, když se počet debatérů v jednotlivých diskusních panelech mění.

 

Pódium pro hostující řečníky

 

U akcí, kde na pódiu vystupuje jedna osoba, může být praktičtější vytvořit pro ni místo pro její projev. Zde jistě pomohou pronajímané řečnické tribuny pro akce. Dobře je slaďte s charakterem setkání a ostatními scénografickými prvky. Naše společnost Colors of Design, která se zabývá pronájmem nábytku na akce, nabízí širokou škálu řečnických pódií, například skleněná v bílé a černé barvě nebo dřevěné modely, které lze personalizovat.

Vyplatí se také zajistit, aby pódium nebylo jen prázdným surovým prostorem, a opatřit ho vhodnými dekoracemi. Dobrou volbou budou květináče, koberce nebo dekorativní paravány, které prostor vyplní a vytvoří zajímavý pohled na diváky. Najdete je v naší sekci PŘÍSLUŠENSTVÍDOPLŇKY.

 

Klíčový prvek živé akce - sezení pro diváky

 

Živé akce, se také neobejdou bez účasti publika. Vyhrazený a pohodlný prostor pro diváky je mimořádně důležitým prvkem. Můžete jej vybavit eventovými židlemi barevně a stylově přizpůsobenými dané akci, nebo jít ještě o krok dál směrem k pohodlí a připravit sedadla na měkkém nábytku. Eventové pufy a pohovky k pronájmu, pomohou vytvořit útulný a pohodlný prostor pro účastníky konference nebo galavečera. Skvělé budou elegantní stolky rozmístěné někde mezi sedacími plochami, na které si účastníci budou moci odložit například své nápoje. Je třeba mít na paměti, že pokud má setkání trvat několik hodin, může se pohodlí ukázat jako jeden z klíčových prvků při přijímání účastníků.

Eventový nábytek se dnes vyrábí v tolika různých stylech a barvách, že snadno najdete něco, co bude vyhovovat charakteru vaší akce!

 

Zajištění pohodlí během přestávek konference - bufet pro účastníky

 

S pronájmem eventového nábytku můžete vybavit všechny prostory vaší akce, včetně prostoru pro catering, který je pro každou profesionální konferenci nezbytný. Během přestávek je dobré zajistit pro účastníky občerstvení a nápoje a rozmístit je na vyhrazených a vizuálně atraktivních bufetech. Naše společnost Colors of Design, která se zabývá pronájmem nábytku na akce, má spoustu zajímavých řešení pro dokonalou prezentaci a servis jídla během konference. Nezbytnou součástí cateringové zóny budou koktejlové stolky, u kterých se hosté mohou během jídla zastavit, nebo vkusné kavárenské stolky doplněné židlemi.

Péče o tyto klíčové oblasti zmíněné v článku při plánování oborové akce jistě výrazně přispěje k výslednému hodnocení akce jejími účastníky. Vyplatí se proto věnovat chvilku času a vybrat ten nejvhodnější konferenční nábytek a doplňky. Rádi vám s jejich výběrem pomůžeme, nečekejte a zavolejte nám ještě dnes!