Zákaznický panel
    Zákaznický panel
Jak si vybrat správný nábytek pro akce? Na co byste si měli dát pozor?
22.12.2023

Jak si vybrat správný nábytek pro akce? Na co byste si měli dát pozor?

Výběr správného nábytku pro akce není jen o určení konkrétní barvy a počtu potřebných kusů. Organizátor akce musí vzít v úvahu mnoho dalších faktorů, mezi něž patří mimo jiné charakter akce, přítomní účastníci, materiál nábytku, a zároveň nezapomenout dodržet rozpočet. Poradíme vám, co dělat, aby vámi vybraný nábytek přispěl k úspěchu vaší akce!

 

Eventový nábytek musí být přizpůsoben specifikům akce

 

Při přípravě akce je třeba vzít v úvahu charakter pořádané akce a to, kdo bude její cílovou skupinou. Odpovědi na tyto otázky nám umožní vybrat správné vybavení. Místa konání akcí nemají vždy k dispozici veškerý potřebný nábytek. Nejlepším řešením pro jeho zajištění bude pronájem nábytku na akce a potřebného vybavení od specializovaného dodavatele.

 

Na základě informací poskytnutých organizátorem o povaze akce, počtu hostů a místě konání pomůže půjčovna nábytku na akce vybrat vhodné vybavení a potřebný počet kusů. Pronájem nábytku na akce se vyznačuje velkou rozmanitostí stylů a barev, z nichž si můžeme vybrat ty, které se pro naši akci hodí nejlépe.

 

Plánování a rozdělení prostorů akce

 

V této fázi je důležité zvážit, jaké zóny budeme chtít na akci zajistit a jaký nábytek se vyplatí pronajmout k realizaci těchto zón. Na výběr je celá řada možností:

 

  • lounge nábytek (pohovky, křesla, pufy, konferenční stolky),
  • konferenční nábytek (židle, řečnické pulty, pódiový nábytek),
  • banketový a cateringový nábytek (bary, bufety, banketové stoly, stojany).

 

Nezapomeňte na doplňky, jako jsou polštáře, květináče, umělé rostliny, různé dekorace. Pokud máte k dispozici několik zón, které je třeba vybudovat, je vhodné myslet na to, aby byly co nejvíce ucelené, případně aby měly prvky, které jednotlivé zóny spojují v jeden celek.

 

V Colors of Design představujeme celé řady výrobků, které spolu dobře spolupracují. Již léta spolupracujeme s předními světovými výrobci, kteří neustále rozšiřují své kolekce a dávají nám jistotu, že můžeme dokonale sladit nové modely s těmi, které již máme v nabídce. Vzhledem k tomu, že naprostou většinu čalouněného nábytku vyrábíme sami, dbáme při plánování výrobků také na to, aby každý nový výrobek byl jednak součástí většího celku, ale zároveň se vyznačoval něčím jedinečným.

 

Velký důraz klademe na možnost a volnost kombinovat prvky z různých kolekcí, čímž pokaždé vznikne ucelené a zároveň jedinečné uspořádání. Příkladem našich rozsáhlých kolekcí jsou naše stěžejní kolekce měkkého nábytku VIVA, SZTRUX, ZERO WASTE nebo celá řada stolů SLIDE.

 

Eventový nábytek vs. výrobní materiál

 

Při výběru nábytku se vyplatí věnovat pozornost materiálu, ze kterého je vyroben. To bude důležité zejména při venkovních akcích, které musí být vyrobeny z materiálů odolných proti povětrnostním vlivům, aby nedošlo k jejich poškození. V nabídce Colors of Design je u každého modelu uvedeno, zda je nábytek vhodný pro použití pod mrakem. S vhodným materiálem můžeme také dodat akci charakter. Vybírat můžeme z přírodních materiálů, jako je dřevo, překližka, ratan a plast, ale také čalounění z měkkého veluru, ekokůže nebo jiných kvalitních potahových látek.

 

Rozpočet akce a plánování prostoru - mějte prst na tepu

 

Měli byste si uvědomit, že pronájem nábytku na akci je výdaj, který pohltí značnou část vašeho rozpočtu, ale je nezbytný. Vyplatí se proto podívat se, jaká řešení si můžeme dovolit. Mohou nastat situace, kdy se nemusíme vzdát zřízení některé ze zón, ale stačí se zamyslet nad rozpočtově příznivějšími řešeními. Pokud například sníme o chillout zóně, ale nemáme rozpočet na pronájem pohovky, lze takovou zónu úspěšně vytvořit z mnohem levnějších event. pufů, které při vhodném výběru vytvoří příjemný prostor. Cenové rozpětí různých modelů je opravdu velké a každý si najde něco, co bude vyhovovat jeho rozpočtu.

 

Hledáte ideální nábytek pro svou akci?

>>> Kontaktujtenás, pomůžeme vám najít to nejlepší řešení!